Saman trivs på Gordon

Saman trivs på Gordon: “Viktigt med en uppdragsgivare som känns rätt”

En av de tydligaste trenderna på arbetsmarknaden är ett flexibelt arbete. Människor vill jobba på ett sätt som passar just dem. För många innebär det att den traditionella yrkesrollen, där man arbetar 9-17 på samma företag i många år, börjar försvinna.

Gordon Delivery har, ända sedan starten, satsat hårt på att tillmötesgå denna nya trend. Att arbeta som Gordoneer är ett modernt yrke som erbjuder många av de värden som många efterfrågar av en uppdragsgivare idag. För att bättre beskriva hur vardagen som Gordoneer är har vi pratat med Saman Zetali som är en av drygt 100 Gordoneerer som kör kylbil hos Gordon Delivery.

Kan du berätta lite om varför uppdraget som Gordoneer passar dig?
– Jag gillar jobb som ger mig ett stort mått av frihet under ansvar. Att ansvara för en mindre lastbil och att leverera till våra kunder i linje med vårt körschema är ett ansvar som passar mig. Gordon har också givit mig möjligheten att få vara med och ta hand om nya Gordoneers för att lära upp dom och stötta dom i att komma igång med jobbet. Det är kul att få vara med och ansvarar för ny personal och något som jag gärna vill ha med mig i mitt framtida CV.

Stämning är A och O

Saman befinner sig just nu mellan studier. Han letade efter ett jobb som gav honom flexibilitet och en stor möjlighet att anpassa arbetstider. Som Gordoneer kan han vara med och styra sina arbetstider och kan även ta ut ledighet med relativt kort framförhållning.

– Generellt är jag inte någon person som gillar att sitta stilla utan vill ha ett jobb där jag får röra på mig. Som gammal fotbollsspelare får jag nytta av det eftersom en viktig del av jobbet är att lasta i och lasta ur bilen samt hantera själva leveransen.

En av de viktigaste trivselfaktorerna är stämningen på jobbet. Sköna människor med humor och som har hjärtat på rätt ställe. Och det finns mycket av den varan hos Gordon, enligt Saman.

– För mig är det viktigt med en uppdragsgivare som känns rätt. Gordon har sina sköna citat på bilarna som jag verkligen gillar. Det ger en personlig touch och gör mig stolt över att köra för Gordon. Citatet på min bil tycker jag stämmer in på hur jag ser det, säger han och nämner Albert Einstein-citatet “Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man fortsätta framåt.”.

En vanlig dag som Gordoneer

Ingen dag är den andra lik. Saman, som bor i Järfälla, beger sig till Gordons depå för att starta sin arbetsdag. Han åker och hämtar varorna och levererar därefter till slutkonsumenten. Det rör sig om allt från 4 till 14 leveranser i timmen, något som sätter stora krav.

– Mycket handlar om planering. Det gäller att skapa sig en bra bild över trafikläget. Sedan måste man ta det försiktigt på olika parkerings- och lastplatser så att man inte får onödiga problem. Lastbilen är inte så stor, men det är helt klart skillnad mot en vanlig personbild, menar Saman.

Vem tycker du borde söka uppdraget som Gordoneer?
– Jag ser mig nog själv lite som en typisk Gordoneer, en ung person som uppskattar frihet och tar livet lite som det kommer.

– Jag skulle nog säga att det finns många som kanske inte prövat på ett mer modernt flexibelt jobb som kanske skulle hoppa på det. Om man inte är så hårt bunden till fasta rutiner ger det stora fördelar.

Dela nyheten

Senaste nyheterna