.Kundupplevelsen I Fokus For Out Of Home

Omsättning: 100 miljoner
Hemsida: outofhome.se
Tjänst: B2B Distribution

Bakgrund

Out of Home tillhandahåller en marknadsplats som kopplar samman producenter och storkök. Med fokus på brett sortiment, marknadsmässiga priser och klimatkompenserad leverans så har de blivit ett naturligt val.
Bolaget är baserat i Göteborg, men har sitt lager i Helsingborg. De har rikstäckande distribution och säljer till över 5000 caféer, hotell och restauranger. Under 2019 omsatte man 100 miljoner.
– Vi gör många saker bra: från e-handel till marknadsplats, sortiment och kundservice. Logistiken har dock varit ett aningen eftersatt område som vi har velat utveckla under en lång tid, säger Jacob Hillestad, VD på Out of Home.

Lösning

Det var just Gordons digitala logistiklösning som gjorde att Out of Home och Gordon Delivery kom i kontakt med varandra. Man insåg snabbt att det fanns mycket att vinna för båda parter: Out of Home som kunde i realtid erbjuda sina e-handelskunder leveransalternativ och Gordon fick möjlighet att utveckla sitt erbjudande till B2B marknaden.
Gordons egenutvecklade samordningsteknik, som i vanliga fall används gentemot konsumenter, anpassades för företag. Detta säkerställer god överblick över leveranser och en kundupplevelse i världsklass.
– Det här ger oss en stor möjlighet att leverera mer till våra kunder. Att kunna erbjuda den här lösningen i storstäder som Göteborg och Stockholm, där kunderna är mer kräver högre leveransprecision, är en viktig del för vår verksamhet, säger Jacob.
”På Out of Home har vi som mål att leverera en logistik i världsklass inom Foodservice. I och med vårt samarbete med Gordon Delivery har vi möjlighet att erbjuda en B2C-liknande kundupplevelse till våra B2B-kunder. För oss innebär det en marknadsledande leveranssäkerhet och flexibilitet packeterat i ett snyggt och modernt gränssnitt.”

– Jacob Hillestad, VD på Out of Home

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Med en kraftig växande marknad under förändring står Gordon ut bland logistikaktörer genom att ta ansvar för hela kundupplevelsen och bygger sin verksamhet utifrån dagens och framtidens konsumentbehov.